Salon Selena îţi oferă posibilitatea de a-ţi alege tunsoarea care ţi se potriveşte. Fie că îţi doreşti una clasică sau una mai modernă, fie că ai fost inspirat de artistul tău preferat, care şi-a schimbat recent freza şi culoarea părului sau ai văzut pe cineva purtând o tunsoare despre care nu ştii dacă ţi s-ar potrivi şi ţie, noi te ajutăm să descoperi şi să te descoperi pe tine într-o nouă imagine. Tu spune-ne doar ce ţi-ai dori să exprimi şi ce tunsoare crezi că te-ar reprezenta, iar noi ne vom ocupa de toate celelalte detalii.

Iată câteva idei pe care poţi să le iei în considerare pentru noua ta frizură, te invităm aşadar la o călătorie în timp, pentru a revedea împreună cu noi cîteva dintre stilurile de frizuri care au marcat ultimul secol.

anii 30 - The Dapper DandyANII ’30: THE DAPPER DANDY

Scurt, ascuţit şi perfect finisat. Părul bărbaţilor în anii ’30 era o parte definitorie a unui look nobil. Partea din spate şi cele laterale ale părului erau tunse scurt şi cu lungime în partea de sus.

 

anii 40 - The SwanksterANII ’40: THE SWANKSTER

Bărbaţii au început să-şi lase părul mai lung şi puţin în valuri. Părţile laterale rămân în continuare atent aranjate, la fel ca în anii ’30.

 

anii 50 - Big QuiffsANII ’50: BIG QUIFFS

Influenţa starurilor precum Elvis Presley şi James Dean a avut un impact puternic şi la nivelul stilurilor frizurilor. Stilul rebel implică părul cu mult volum – cu cât aveai mai mult volum, cu atât aveai un aer mai pronunţat de băiat rău. Spre deosebire de variaţiile acestui stil, cel din anii ’50 avea întotdeauna un aspect curat şi bine finisat.

anii 60 - Britpop MopsANII ’60: BRITPOP MOPS

Beatles nu a monopolizat doar muzica anilor ’60, ci şi stilurile care acompaniau această muzică. Părul era lăsat sa crească până peste urechi şi era finisat foarte bine. Stilul era atât de popular, încât în acea vreme au fost realizate pentru comercializare şi peruci în stilul Beatles.

 

anii 80 - New WaveANII ’80: NEW WAVE

Numeroase stiluri de frizuri au apărut în anii ’80. Fie că era vorba de punk sau de new romantic, bărbaţii au început să folosească din ce în ce mai multe produse de styling pentru a obţine cât mai multe stiluri, alături de frizuri îndrăzneţe.

 

anii 90 - Grunge and GoateeANII ’90: GRUNGE & GOATEE

După moda androgină a deceniului anterior, în anii ’90 reprezentanţii sexului tare s-au întors către stiluri mai tradiţionale şi mai masculine. Părul era tuns scurt pe lateral, cu puţină lungime în partea din faţă, pentru a transforma stilul într-unul dezordonat.

 

2000 - Novelty Styles and Fauxhawks2000: NOVELTY STYLES & FAUXHAWKS

Stilul “faux-hawk” a fost unul dintre cele mai îndrăzneţe stiluri ce au apărut în secolul 21. Părul scurt pe laterale şi mai lung în partea de deasupra, putea fi coafat într-o creastă. O alternativă a acestui stil a fost ca părul să fie lăsat să crească şi să atârne pe lateralele capului, pentru un look dezordonat.

Dacă vrei să ai o tunsoare în vogă, iată şi câteva tendinţe noi.

classic_sleekCLASSIC SLEEK

Acest look necesită o tunsoare specială şi câteva cunoştinţe de aplicare a produselor de styling pentru a obţine finisarea perfectă a coafurii. “Classic sleek” îşi are originea în preferinţele anilor ’30 pentru părul tuns scurt, cu linii ascuţite, dar şi o notă de modernism.

 

tailored_chicTAILORED CHIC

Un stil popular în New York-ul anilor ’50, “Tailored Chic” înseamnă aranjarea părului pe spate. “Tailored Chic” este un stil puternic masculin, părul fiind precis finisat şi coafat aproape de scalp.

 

french_slickFRENCH SLICK

Un stil plin de volum şi potrivit pentru multe ocazii. Părul este tuns gradual deasupra urechilor pentru a-i da o formă modelată, accentuată prin produsele de styling potrivite.

 

rebel_affairREBEL AFFAIR

Rebel affair reprezintă un stil extrem, o combinaţie între stilul rebel al anilor ’50 şi stilul dezordonat al anilor ’90. Părul este aranjat într-un stil perfect pentru o ieşire în club.

 

west_side_boyWEST SIDE BOY

Un stil Elvis reinventat, masculin şi rebel. Părţile laterale sunt coafate perfect în formă dreaptă.

 

casual_suaveCASUAL SUAVE

Un look sofisticat, plin de şarm. Acest stil presupune linii masculine, perfect definite.

 

teddy _boyTEDDY BOY

Cunoscut şi drept rockabilly, acesta este un stil specific Angliei anilor ’50. Părul trebuie să fie tuns cu multă textură şi puţin mai lung în partea din faţă, pentru a-i oferi acel aspect neglijent.

 

the new modTHE NEW MOD

O variaţie a stilului Britpop al anilor ’60, într-o variantă mai structurată şi simplificată. Părul nu trece deasupra urechilor sau deasupra gulerului. Părul este tuns în trepte perfecte până spre vârfuri, în special în partea din faţă.

Comentarii

comments